TÜBİTAK tarafından lisans ve ön lisans öğrencilerinin AR-GE niteliğindeki projelerinin desteklenmesi amacıyla açılan 2209-A Programı 2022/2 değerlendirme sonuçlarına göre Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyelerimiz danışmanlığında hazırlanan 3 proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Desteklenmeye hak kazanan projelerimiz ve projede yer alan öğrenci ve danışmanlık yapan hocalarımız ise;

1. Kalıcı Böcek Koleksiyonu Oluşturulmasında Epoksi Reçine Yönteminin Kullanılması (Kerim Enes KONYA, Ramazan ARAÇ, Havvanur ARSLAN, Zeliha ARIK, Akademik Danışman Prof. Dr. Salih KARABÖRKLÜ)
  2. Organik Atık Olan Fındık Zurufunun Malç Malzemesi ve Yeşil Gübre Olarak Kullanılması (Tuğba CÖMERT, Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bahadır ŞİN)
  3. Şeytan Elması (Datura stramonium)'un Bazı Kültür Bitkisi Ve Yabancı Otlara Karşı Allelopatik Etkisinin Araştırılması (Emirhan ŞAHİN, Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bahadır ŞİN).

Projeleri desteklenmeye değer bulunan öğrencilerimizi ve danışmanlık yapan öğretim üyelerimizi tebrik eder ve çalışmalarında başarılar dileriz.