Üniversitemiz Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin planladığı Kariyer Zirvesi '24 kapsamında Fakültemiz tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Zirveye Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar ÖZKAN, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki DEMİR, dekan yardımcıları ve fakülte öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Etkinlik kapsamında, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ereğli Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder TÜRKMEN "Sebzeciliğin Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Prof. Dr. TÜRKMEN, sebzecilik alanındaki tarihi gelişmelerden, günümüzdeki kullanılan modern uygulamalara kadar geniş bir perspektif sundu. Prof. Dr. TÜRKMEN, geliştirdiği domates, kavun, biber çeşitlerinden, melezleme ve ıslah çalışmalarından bahsederek, bu çalışmaların sebzecilik üzerindeki olumlu etkilerini açıkladı. Sunumunun sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, sebzecilik alanındaki yenilikler ve gelecek trendler hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Etkinlik, Koruma Tarım Grubu’nda Pazarlama ve Ürün Geliştirme Müdürü olarak görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan BAŞTUĞ’un "Türkiye’de Bitki Koruma Ürünlerine Genel Bakış" başlıklı sunumuyla devam etti. Baştuğ, sunumunda Türkiye'deki bitki koruma ürünleri, formülasyon tipleri, kalıntı riskleri ve pestisitlerin nasıl kullanılması gerektiği gibi pek çok önemli konuya değindi. Sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, konuyla ilgili merak edilen pek çok detayı açıkladı.

Gerçekleştirilen sunumların ardından Rektör Yarımcımız Sayın Prof. Dr. Sinan Serdar ÖZKAN ve Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Taki DEMİR misafirlerimize teşekkür belgelerini takdim ettiler.

Öğle arasında fakültemiz bahçesinde öğrencilerimize ve misafirlere ikramlarda bulunuldu. Etkinliğe ikramlardan sonra Peyzaj Mimarlığı bölümü Proje Sergisi ile devam edildi. Öğrenciler, projelerini katılımcılara tanıtarak çalışmalarını paylaştı.