Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Orhan Karakaya, Dr. Öğr. Üyesi Necibe Kayak, Dr. Öğr. Üyesi Umut Ateş ve Araştırma Görevlileri Gürkan Purlu ve Zeliha Atakul ile Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri Mesleki Uygulama dersi kapsamında özellikle bahçe bitkileri alanı olmak üzere tarımsal araştırmalarda ülkemizin önemli enstitülerinden olan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne teknik gezi kapsamında ziyarette bulundular. Dr. Burak Aslansoy tarafından öğrencilere staj ve iş imkânları, çeşitli birimlerde gerçekleştirilen araştırma ve projeler ve laboratuvarlar çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Bunun yanında 1000 dekar uygulama arazine sahip olan Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nün uygulama alanlarında öğrenciler süs bitkileri, meyvecilik, sebzecilik, mantar üretim tesisleri ve hasat sonrası fizyolojisi alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindiler. Teknik gezi Türkiye genelinde toplanan, 7000 popülasyondan ve 1000 türden canlı bitkinin bulunduğu gen merkezi olan Geofit Araştırma Merkezi ziyareti ile sona erdi.