Teknik Gezi kapsamında Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Salih Karabörklü, Dr. Öğr. Üyesi Necibe Kayak, Dr. Öğr. Üyesi Gizem Cengiz Gökçe ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammad Arif, Araştırma Görevlileri Furkan Doğan, Gülennur Şanlı ve Gürkan Purlu ve Bitki Koruma, Peyzaj Mimarlığı ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerinden oluşan kalabalık bir ekip Yalova’yı ziyaret ettiler. Teknik gezi ekibi Karaca Arboretumu’na (canlı ağaç müzesi) düzenlenen ziyaret ile arboretum bünyesinde bulunan bitki türlerini inceleme ve tanıma fırsatı buldu. Arboretum gezisi ardından Yalova Merkezde bulunan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne ziyaret gerçekleştirildi. Enstitü tarafından öğrencilere staj ve iş imkânları, çeşitli birimlerde gerçekleştirilen araştırma ve projeler ve laboratuvarlar çalışmaları hakkında bilgilendirici bir tanıtım yapıldı. Öğrenciler Enstitü bünyesindeki birimleri ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindiler. Teknik gezi Türkiye genelinde toplanan, 7000 popülasyondan ve 1000 türden canlı bitkinin bulunduğu gen merkezi olan Geofit Araştırma Merkezi ziyareti ile sona erdi.