SUBÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarım alanında gerçekleştirilen projeleri ve yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla Sakarya Büyük Şehir Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilen teknik geziye katıldılar. Teknik gezi kapsamında Ziraat Fakültesi öğrencileri Melen Botanik Vadisi, Acarlar Longozu, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ve Fidan A.Ş. tesislerini gezdiler. Öğrenciler Kocaali, Kaynarca ve Karasu ilçelerini kapsayan 70 kilometre uzunluğa sahip Melen Botanik Vadisi’nde yetiştirilen tıbbi bitkiler hakkında bilgi edindiler. Öğrenciler ayrıca Akyazı Kuzuluk’ta yer alan jeotermal kaynaklı ısıtma ile topraksız tarım yapılan, tam otomasyonlu üretim sistemine sahip domates yetiştirilen akıllı seralar hakkında bilgi edindiler. Teknik gezi öğrencilerin Sapanca Yanık mahallesinde bulunan Büyük Şehir Belediyesi Fidan A.Ş. tarafından işletilen, peyzaj ve süs bitkileri yetiştiriciliği yapılan tesisleri ziyareti ile sona erdi.