TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 1. dönem kapsamında Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü öğretim üyeleri danışmanlığında hazırlanan 2 adet proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Desteklenmeye hak kazanan projelerimiz ve projede yer alan öğrenci ve danışmanlık yapan hocalarımız;

1. Bazı Kekik Türlerinden Esansiyel Yağların Çıkarılması ve Bazı Depolanmış Ürün Zararlıları Üzerindeki Fumigant Toksisitesinin Belirlenmesi" (Osman ARSLAN, Mehmet Emin ÜNLÜ ve Batuhan Cemil ÇALIŞIR; Akademik Danışman Prof. Dr. Salih KARABÖRKLÜ)
  2. Farklı Dozlarda Uygulanan Bazı Herbisitlerin Farklı Kültür Bitkilerinde Oluşturduğu Fitotoksik Etkilerin Belirlenmesi (Seyfullah KARAGÖL; Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bahadır ŞİN).

Projeleri desteklenmeye değer bulunan öğrencilerimizi ve danışmanlık yapan öğretim üyelerimizi tebrik eder ve çalışmalarında başarılar dileriz.