TOYOTA tarafından finansmanı sağlanan ‘Geleceği Kadın Eli’ projesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin eğitim ve danışmanlık desteği ile hızla devam ediyor.

30 Eylül 2022 tarihinde proje ortağı TOYOTA, Sodexo, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve SUBÜ Ziraat Fakültesi arasında imzalanan protokol ile resmen başlayan projede Arifiye ilçesinde ikamet eden 10 kadın çiftçimize örtü altı sebze yetiştiriciliği konusunda 80 saatlik eğitim verilmiştir. Sürdürülebilir bir gelecek için toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen ve kadınların iş yaşamındaki rolünü geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamında Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından sebze bahçesi tesisi, kültürel uygulamalar, roka, nane, dereotu, maydanoz, taze soğan, marul, lahana, karnabahar, ıspanak yetiştiriciliği hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verilmiş ve kursiyerlere TOYOTA tarafından 60m2 büyüklüğünde sera hibe edilmiştir.