Tarım ve Orman Bakanlığının açmış olduğu TAGEM Ar-Ge projeleri çağrısı kapsamında sunulan “Süs Bitkisi Üretiminde Çevre Kontrollü Dikey Tarım ve Bir Karar Destek Sistemi Uygulaması: Hibrit Afrika Menekşesi Örneği” projesi TAGEM tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Sakarya Üniversitesi Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü yürütücülüğünde başlayan ve Ziraat Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Dr. Bahadır ŞİN’in araştırmacı olarak görev aldığı projenin lansmanı 07.09.2022 tarihinde TAGEM Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Doç. Dr. Davut KELEŞ tarafından yapılmıştır. İlgili proje TAGEM Ar-Ge Projeleri kapsamında ilk kez akıllı tarım sistemleri konusunda destek almaya hak kazanan ilk projelerden birisi konumundadır.