SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir, Dünya Fındık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreninde ‘Fındığa Değer Katan Akademisyenler’ arasında gösterilerek ödül kazandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir, Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Fındık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fındığa Değer Katanlar Ödül Töreni’nin ‘Fındığa Değer Katan Akademisyenler’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Demir, ödülünü SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın elinden aldı. Ödül törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal da katıldı. Türkiye dünyadaki fındık üretim ve ihracatının önemli bir kısmını gerçekleştirirken, SUBÜ de yakın zamanda kurulan Ziraat Fakültesi ile fındık alanında çalışmalar yapıyor ve özellikle Sakarya Ticaret Borsası ile verimliliğin artırılmasına yönelik ortak faaliyetler yürütüyor. Türkiye’de fındığın tanıtımına ve tüketimine katkı sağlamak amacıyla her yıl Ağustos ayının ikinci haftası Dünya Fındık Haftası olarak kutlanıyor.