Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan ve 08 Ekim 2016 tarihli ve 29851 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Yükseköğretim Kurumlarında Danışma Kurulu Oluşturulmasına İlişkin Yönetmelik" doğrultusunda Fakültemiz bünyesinde oluşturulan Danışma Kurulunun ilk toplantısı gerçekleştirildi. Yüksek Öğretim Kurumlarının sektörün paydaşları ile iletişimin ve işbirliğinin güçlendirilmesi, bilimsel araştırmaların desteklenmesi, üniversitenin ve birimlerin sosyal, kültürel ve sanatsal hayata olan katkılarının artırılması alanlarına yönelik önemli katkıları olacağı düşünülerek oluşturulan danışma kurulu toplantısına; Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü, Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Adapazarı Ziraat Odası ve Sakarya Ticaret Borsasını temsilen yetkilileri katılmışlardır. Çevrimiçi düzenlenen toplantıda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki DEMİR tarafından Fakültemizin tanıtım sunumu gerçekleştirilmiştir. Ardından Fakültemizin aktif bölümlerinden Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Peyzaj Mimarlığı ve Tarla Bitkileri Bölümlerinin ders planları kurul üyelerinin görüşlerine sunulmuştur.