Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Eğitimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (TABTEM) tarafından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı olarak Peyzaj ve Süs Bitkileri sektöründe yer alan Sakarya Botanik San. ve Tic. A.Ş.’nde İŞKUR destekli olarak istihdam edilmek üzere oluşturulan Dış Mekan Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Uzmanlık Eğitimi, Ziraat Fakültemiz ve Pamukova Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinin farklı konularda vermiş oldukları eğitimler ile gerçekleştirildi.

Eğitim programına katılan 8 kursiyere Toprak ve Bitki Besleme, Tarım Ekolojisi, Bitki Üretim Teknikleri, Dış Mekân Bitkileri, İç Mekân Bitkileri, Kültürel İşlemler, Gübreler ve Gübreleme, Bitki Hastalıkları ve Mücadelesi, Bitki Zararlıları ve Mücadelesi, Pazarlama, Bitki yetiştiriciliği faaliyetleri ve Söküm ve paketleme faaliyetleri konularında teorik ve pratik bilgiler verilmiş olup, eğitim sonunda kursiyerlerin bitkisel üretim hakkında bilgi sahibi olması, dış mekân süs bitkileri yetiştiriciliğini öğrenerek bitkisel üretim sürecini takip etmesi, ithalat-ihracat mevzuatı, kambiyo ve gümrük işlemleri ve uluslararası ticaret hukuku hakkında bilgi sahibi olması, dış ticaretin finansmanı ve teşviki konularında bilgi sahibi olması, tedarik zinciri yönetimi ve lojistik sürecinin takibini yapabilmesi amaçlanmıştır.