Ana içeriğe atla

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Topluluğu ve Biyoloji Topluluğunun 17 Kasım 2021 tarihinde düzenlediği GDO ve GDO’larda Biyogüvenlik Semineri’ne Ziraat Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Rahime Cengiz davetli konuşmacı olarak katılmıştır.

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) nedir? Neden bu teknolojiye ihtiyaç duyulmuştur? Hangi alanlarda kullanılır? Tarımsal açıdan kullanım alanları, Bitki ıslahının ve biyoteknolojinin gelişim süreci, Dünyada GDO’lu bitki üretimi, GDO’ların avantaj ve riskleri hakkında bilgi verilmiştir. SAÜ Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Ayşe Avcı tarafından “Ülkemizde GDO ve GDO’larda Biyogüvenlik” isimli sunum yapılmıştır. Seminere Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri, Sakarya Üniversitesi Biyoloji Bölümü ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencileri tarafından yoğun katılım olduğu görülmüştür.

Galeri