Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarımızda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla bütün il ve ilçelerde eş zamanlı olarak 03 Mayıs 2024 tarihinde “Orman Benim” kampanyası düzenlendi. “Orman Benim” kampanyası kapsamında Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe başta Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Taki Demir ve öğretim üyelerimiz olmak üzere Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Peyzaj Mimarlığı ve Tarla Bitkileri bölümlerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz katılım sağladı. Orman yangınlarının önlenmesi ve çevre bilincinin oluşturulması kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çevreyi kirleten, yangın riski taşıyan, tehlike arz eden çöp ve atıkları toplandı. Çeşitli ikramlar ve defne fidanı dağıtımı ile etkinlik tamamlandı.